Nieuws uit Aalst

--------- 't Principoilsjte vandaug es da ge ni te veil complementen mokt en genietj van 't leiven ! - - - - - - - Covid-19 : Blijf aub toch voorzichtig en denk aan uw medemens !! - - - - - - - Deel enkel berichten van officiële bronnen om fake news te vermijden !!! - - - - - - - -

zondag 20 oktober 2019

Burgemeesters van Aalst : 1925 Eugeen Maria Bosteels

Eugeen Maria Bosteels (Hekelgem, 25 maart 1883 - Brussel, 6 juli 1925) was advokaat, en - slechts geurende een heel korte periode - ook burgemeester van Aalst. Zijn regeerperiode begon en eindigde dan ook in 1925. 


Hij was de zoon van Joannes Baptiste Theodorus Bosteels en Marie-Therèse Vertongen, en had 1 broer : Leo Adolf Bosteels. 
Eugeen was gehuwd met Maria-Mathilde Van Der Elst en ze kregen samen maar liefst 7 kinderen : Marie Elza Arthur Paula, Christiaan, Maria-Josa, Willy, Théodoor, Clemence en Magda Bosteels.

Hij was een Belgisch politicus voor de Katholieke Partij (later 'het Katholiek Verbond van België'). 


Bosteels studeerde aan het college van Hoogstraten en studeerde nadien rechten, Germaanse filologie en politieke en sociale wetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven. 
Hij studeerde af als doctor in de rechten. 
Hij was medewerker van Joris Helleputte en Emiel Vliebergh bij de Belgische Boerenbond, en  vestigde zich in 1907 als advocaat in Aalst. 

Hij werd bij de gemeenteraadsverkiezingen van 1911 voor het eerst verkozen tot gemeenteraadslid van Aalst, en 1919 werd hij schepen van onderwijs. 
Na de gemeenteraadsverkiezingen van 1921 werd hij in 1922 opnieuw gemeenteraadslid als opvolger van Romain Moyersoen, die toen minister werd. 

In april 1925 werd hij burgemeester van Aalst als vervanger van de in februari overleden Felix De Hert. Hij bleef burgemeester tot ook hij overleed in juli van dat jaar. 

Hij werd opgevolgd door Romain Moyersoen.

Natuurlijk is er in Aalst ook een straat naar hem vernoemd, met name de Eugeen Bosteelsstraat.


Bronnen
:


Foto : bidprentje via MadeInAalst.
Geneanet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.