Nieuws uit Aalst

--------- 't Principoilsjte vandaug es da ge ni te veil complementen mokt en genietj van 't leiven ! - - - - - - - Covid-19 : Blijf aub toch voorzichtig en denk aan uw medemens !! - - - - - - - Deel enkel berichten van officiële bronnen om fake news te vermijden !!! - - - - - - - -

dinsdag 22 oktober 2019

Prinsjen van Oilsjt : 1955 : Frans De Boitselier 'Fransky' - 'Don Juan' (+1962)

Het jaar na zijn eerste overwinning waagde Frans De Boitselier opnieuw zijn kans, ditmaal deed hij dit als ‘Don Juan’, en opnieuw werd hij verkozen tot Prins.

De tweede Verkiezing van Prins Carnaval werd georganiseerd op zondag 13 februari 1955 in zaal Madelon.
Na het succes van de eerste verkiezing van Prins Carnaval in 1955, twijfelde men er niet aan om hier een traditie van te maken en de verkiezingen volgens hetzelfde stramien te laten verlopen.

De kandidaten kregen tijd van 15 januari tot 6 februari om zich schriftelijk kandidaat te stellen bij het inrichtend comité, en ze dienden net als bij de eerste verkiezingen een schuilnaam op te geven, waaronder zij op de avond van de verkiezing te zien zouden zijn. 
Geen show dus, enkel een soort van 'modeshow' waarin ze zich lieten zien in hun mooiste kostuum. 

De verkiezing van de nieuwe Prins lag opnieuw volledig in de handen van het publiek. Elke toeschouwer kon één stembiljet kopen voor 5 Frank, waarmee ze hun stem konden uitbrengen.

De avond werd opgeluisterd door verschillende optredens, onder meer van Louis Baret (zanger), het danseresje Pinky, mevrouw Plessers (kunstzangeresen Willy Wynant (accordeonspeler). 

Voor de verkiezing zelf hadden zich vier kandidaten aangemeld en de avond verliep een beetje volgens het gekende patroon. 
Een show, de stemming waarbij de toeschouwers, met uitzondering van de leden van het inrichtende comité, mochten stemmen voor hun nieuwe prins en opnieuw een show. 

Op het einde van de avond kwam Don Juan (Fransky) als overwinnaar uit de bus, hij kreeg 5.988 punten van het publiek. 

De drie tegenkandidaten, Charlie Chaplin (5.026 punten), Trendyboy (4.729 punten) en Boemelbaron (4.053 punten), dropen zichtbaar ontgoocheld af, en Frans kroonde zich daardoor voor de tweede keer op rij tot Prins Carnaval van Aalst.

Op 1 april 1955, werd er door de Draeckenieren uitgepakt met een heuse stunt, waarbij ook ‘De zwette Maan’ en 'Prinsj Don Juan' werd betrokken. 


Men verkleedde de zwarte man (zie foto) en hing er volgende boodschap aan :


“Na hier vele Jaren te staan,
Als de Aalsterse Zwerte Maan,
Vaag ik er m’en voeten aan,
En kleed mij nu als ‘Don Juan’”

Hij werd peter van de verlaten kinderen in Asse en ging voor hen speelgoed ronselen bij verschillende bedrijven in de omgeving.
Hij werd ook de eerste die de ouderen en zieken ging bezoeken en daar steeds zorgde voor een mini-optreden. Een mooie traditie dit tot op heden trouwens nog bestaat.

--- Een overzicht van alle prinsen die onze stad kende tot hiertoe is HIER te vinden ---

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.