Nieuws uit Aalst

--------- 't Principoilsjte vandaug es da ge ni te veil complementen mokt en genietj van 't leiven ! - - - - - - - Covid-19 : Blijf aub toch voorzichtig en denk aan uw medemens !! - - - - - - - Deel enkel berichten van officiële bronnen om fake news te vermijden !!! - - - - - - - -

woensdag 23 oktober 2019

Prinsjen van Oilsjt : 2016 : Dennis De Wolf 'Dennis'

Voor de prinsenverkiezing dit jaar werden er opnieuw twee kandidaten bereid gevonden om mee te dingen naar de felbegeerde titel. 
De namen Dennis & Cali (oftewel Dennis De Wolf en Christoph Corthals) zouden in 2015 een waar begrip worden in het Oilsjterse land. Beide kandidaten gaven zich volledig en maakten promotie alsof het een ware lust was. 

We beginnen met Dennis (°19/01/1988) 

Zijn carnavalsroots lagen bij de Arendcarnaval. Hij werd er immers arendprins in 2008.  
In het carnavalsmilieu (en ook ver daarbuiten) is hij vooral bekend om zijn tekentalent. Zo ontwierp hij ondermeer verschillende tekeningen voor affiches, vlaggen, nominetjes, lintjes, kostuums en ga zo maar door.
Dennis groeide op in de Arendwijk. Zijn vader, Gaston, zat in het Arendcarnavalbestuur, waardoor Dennis als kind al vrij snel mee ging naar de vergaderingen van het Arendcarnaval. Terwijl zijn vader vergaderde, hield Dennis zich dan bezig met figuurtjes te tekenen op bierkaartjes.
Op die manier werd zijn tekentalent ontdekt door François De Schrijver, de erevoorzitter van het Arendcarnavalbestuur.

Hij volgde in het middelbaar 6 jaar lang de richting ‘grafische technieken’, en nadien vervolledigde hij zijn kennis in Mariakerke (Gent) waar hij de richting ‘vormgeving Tekst en Beeld’ volgde. 
Hij maakte jarenlang verschillende logo’s en karikaturen, alsook affiches voor andere kandidaten en evenementen. 

Reeds op jonge leeftijd was het duidelijk dat Dennis talent had voor tekenen. In 2001 tekende hij op 12-jarige leeftijd het embleem van het Arendcarnaval, op vraag van erevoorzitter François De Schrijver. Het embleem werd afgebeeld op de stickers, de pins en de medailles van het Arendcarnaval

Het zou niet de eerste en enige keer worden dat Dennis het embleem van het Arendcarnaval zou tekenen; in 2004 werd hij door het Arendcomité gehuldigd, omdat hij reeds 4 jaar na mekaar het embleem ontworpen had. Hij zou daarna nog jaren het embleem voor het Arendcarnaval tekenen. Hij maakte ook ontwerpen voor carnavalsstickers en voor de prinsenkandidaten van de Arendwijk. In 2010 ontwierp hij het jubileumlogo voor '30 Jaar Arendcarnaval'.

Ondanks zijn jonge leeftijd werd Dennis al snel één van de meest gevraagde tekenaars in het carnavalsmilieu. Hij ontwierp onder meer cd-covers voor Vrièt, Porteplum, De Salongcarnavalisten, Bart & Johnny Marcoen, MuzikOilsjt en Lekken en Plekken. 
De cover voor de cd 'Steirke Stoeiten' van Vrièt, was trouwens het ontwerp waarmee hij in 2003 ook deel had genomen aan de affichewedstrijd voor Aalst Carnaval. 
Daarnaast maakte hij ook ontwerpen van wagens voor verschillende Aalsterse groepen, het borduurwerk voor het kostuum van Keizer Kamiel in 2009, de medaille van DAK in 2010 en 2015, het etiket voor de carnavalswijn en de pin van de Aalsterse Gilles (2012), de aftelkalender van de Moikes met bijhorende Nominetten (2013-2015), de carnavalsvlag voor 2015 en 2017, en ga zo maar verder.

Als ‘creatieve duizendpoot’ vond hij werk bij Line Reclames, waar hij tot op heden nog steeds werkzaam is.
Ook de carnavalsvlag ter gelegenheid van carnaval 2015 kwam er op initatief van Dennis, samen met Luk Sergeant en Tom Vermeir. Het idee kwam eigenlijk van de losse groep 't Reigert, waar Luc lid van was. De vlag was 80 centimeter bij anderhalve meter groot en kostte 20 euro. De tekening op de vlag was een Voil Jeanet. 
In 2017 zorgde Dennis opnieuw voor een carnavalsvlag, maar dit keer in opdracht van de stad Aalst. De vlag werd uitgedeeld aan iedereen die langs het parcours van de stoet woonde en werd later ook te koop aangeboden op de dienst Toerisme. Het werd een groot succes en al snel moesten er nieuwe vlaggen bijbesteld worden. 
Die vlag vormde trouwens ook de basis voor de versiering aan het stationsgebouw.

In 2014 won hij de wedstrijd voor de carnavalsaffiche. Op zijn affiche stond het standbeeld van Dirk Martens centraal. Hij kwam op dit idee, omdat de afbeelding van Dirk Martens zou verdwijnen op de infoborden langs de autostrade, een soort eerbetoon dus aan deze ereburger van onze stad.
Dirk Martens stond op de affiche afgebeeld met een masker, een kinderwagen en een duif.
Een duif? Inderdaad, die  duif verwees naar het feit dat er tijdens carnaval wel eens op elkaars kop gekakt wordt.Dennis won 1.500 euro met zijn ontwerp.

Naast affiches en logo’s ontwierp hij ook de carnavalskostuums van burgemeester Christoph D'Haese. 

In 2014 ontwierp hij voor de burgemeester een hoed met daarop de Aalsterse skyline en een verlichte sterrenhemel. Het kostuum, dat gebaseerd was op een oud burgemeesterskostuum, werd afgewerkt met een leeuwtje, een geel-zwarte pluimstaart en een burgemeesterssjerp is in de kleuren van Aalst.
Toen het ontwerp werd goedgekeurd en de produktie inging, heeft Dennis er zich meteen een tweede exemplaar van bijbesteld, zonder weten van de burgemeester … 
Naast de kleren, kopieerde hij echter ook het gezicht van de burgemeester. Hiervoor werd een masker aangebracht, waarvoor hij een viertal uren in de schminkstoel moest zitten. Aan alle gebouwen die de stad het afgelopen jaar gekocht had, liet hij een bordjes 'Immo Dozje' aanbrengen.

Uiteraard kwamen de twee mekaar tijdens carnaval ook tegen op de Grote Markt, waar de burgervader zijn verwondering natuurlijk niet onder stoelen of banken kon wegstoppen.
In 2015 baseerde Dennis zijn ontwerp op het nieuwe stadslogo. Dennis zou jaarlijks het kostuum voor burgemeester D’Haese mogen ontwerpen. In 2018 was het thema voor het kostuum van de burgemeester 'Londen On den Denjer'.

De kandidaatstelling als prins is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby, maar later zou blijken dat het hem geen windeieren zal leggen. 

Dennis startte zijn carnavalscarrière bij AKV Vrièt, waar hij van 2004 tot 2008 deel van uitmaakte. In 2009 ging hij naar  AKV De Droeve Apostelen, en in 2012 verhuisde naar de losse groep Auverecht. In 2014 ging hij alleen verder met de groep ‘Grat Alliejn’, die in 2015 eenmalig van naam veranderde naar OLG Te Loot. 
Samen met Matthias De Ridder vermomde hij zich toen als William Boeva. 
Hiermee parodieerden ze de nieuwe regel van het Feestcomité, die bepaalde dat humor op veertig procent van de punten stond. 
Het kostuum, ontworpen en gemaakt door Dennis zelf, bestond uit de typerende kuif, korte beentjes en dikke armpjes van William Boeva. Ze kregen een eervolle vermelding bij de uitreiking van de Peiper & Zaatprois voor meest ludieke losse groep. 
Op carnavalsdinsdag werd echter ingebroken in de wagen van Dennis, waarbij de armpjes van het kostuum ontvreemd werden. Deze doken later terug op tijdens het Arendcarnaval.
Iemand had de armpjes ter goeder trouw gekocht en ze werden zonder problemen terug bezorgd aan Dennis.

De campagne van Dennis werd getypeerd door de slogan 'Den titel van Prinsj, dorvéér willek tiejkenen'. Voor de verkiezing werd ook de slogan 'Ver carnaval te kennen vieren, eit Dennis de zjuste papieren' gelanceerd. 
Zijn slogan : ‘Moen’k er nog een tiejkeningsken bé mauken ?’

De tweede kandidaat was ‘De Cali’

Christophe Corthals was op het moment van de kiezing 32 jaar en metser van beroep. 
Al van jongsafaan zat ook hij in het carnavalsmilieu, en dan vooral bij de losse groepen. 
Op zijn 18e begon hij bij ‘de grote jongens’ van AKV De Steijnzoel’n en uiteindelijk kwam hij bij zijn huidige groep terecht : AKV De Zjieverleppen.
Ondertussen is ook Christophe al eens ‘Prinsj van d’n Orend’ geweest, en het is voor het eerst dat dus 2 ex-arendprinsen het tegen elkaar opnemen tijdens de verkiezingen ‘voor ‘t stad. 
De verkiezing zelf dan : deze vond opnieuw plaats in de alom gekende ‘Flora-hallen’.

Ook dit jaar waren de tickets binnen een mum van tijd uitverkocht, wat opnieuw tot heel wat ongenoegen en frustraties leidde bij vele Aalstenaars. 

Op zaterdag 21 november werden de inschrijvingen geopend om 9u en om 9u01 kregen de carnavalisten al de melding dat alles uitverkocht was. De aanvragen waren toen allemaal in behandeling, en om 9u22 waren alle tickets definitief bevestigd en dus definitief de deur uit. 

Op zaterdag 16 januari was het dan eindelijk opnieuw zover.   Nadat vele Oilsjteneers zich een weg hadden gebaand langs de alcoholcontroles in de buurt (net dat weekend hield de politie een alcoholvrij weekend!), begaven de twee kandidaten zich in het strijdperk voor de fel begeerde titel. 

Het beloofde een ‘clash’ te worden, want alle opiniepeilingen waren het er over eens : het verschil tussen de twee zou miniem worden.

De verkiezing, dit jaar gepresenteerd door Prins Joeri en Kenneth Van Lierde, werd op gang getrokken door de aftredende Prinsi. Tijdens zijn prinsenjaar was hij op elk feestje en bal te zien, waardoor hij populair werd bij de carnavalisten. Joeri bracht zijn liedje 'Viva d'ajoinen', waarna hij bedankt werd voor zijn geweldige inzet tijdens het voorbije jaar. Joeri raadde de kandidaten nog aan om zich vooral te amuseren tijdens deze verkiezing.

Dennis beet de spits af. 
Hij opende zijn show in zijn ontwerpkamer waar hij aan zijn tekentafel verschillende carnavalsontwerpen maakte. 
Terwijl de tekeningen van zijn hand op het scherm verschenen, bezong hij de Aalsterse carnavalist, wiens ideeën vaak op papier begonnen. 
Na zijn eerste liedje sprak hij het publiek toe, waarbij hij onderbroken werd door een telefoontje van de burgemeester, die een nieuw kostuum voor het komende carnaval wou. 
Dennis voorzag de burgemeester hierbij van een varkensneus, waarna hij zijn liedje over de burgemeester, 'Ne kop gelek e veirken', inzette. Op de achtergrond was een tekening van D'Haese met varkenssnuit te zien. 
Na het lied kreeg Dennis alweer telefoon.
Dit keer was het Antoine Van Der Heyden die belde voor een nieuw project. Antoine wou een ontwerp over de monumenten van carnaval, Poesjkapelle, Zwet Lowieke, Vosse Kilo en Jean-Paul. 
Dat was voor Dennis het teken om zijn liedje over alle bekende carnavalisten, waarvoor hij graag zijn potlood scherpt, in te zetten. 
Opnieuw werd zijn show verstoort door zijn telefoon, maar deze keer moesten ze maar een bericht nalaten op zijn antwoordapparaat. 
Het slotlied 'Ver Carnaval te kennen vieren' bracht hij met een decor, waarbij de letters van het woord carnaval vergezeld werden van enkele van zijn bekende getekende figuren. De lichtjes van de letter C lieten het afweren, maar toch was het slot van Deninis zeer geslaagd. Met zijn show wou hij vooral weergeven wat hij beleefde achter zijn tekentafel. De decors van zijn show bestonden uit allemaal tekeningen die hijzelf gemaakt had. De tussenstukken nam hij ook volledig voor zijn rekening, waarbij hij zijn bindteksten live bracht.


Cali begon zijn show in een leslokaal, met een liedje over Aalst, de weireldstad. 
Twee leerlingen bespraken na het liedje hun schooldag, waarbij ze vertelden dat straks de schoolfotograaf zou langskomen. 
Cali verscheen op het podium, verkleed als fotograaf Patrick De Boeck, en met het lied 'Lacht lacht lacht' over deze bekende Aalsterse volksfotograaf kende hij heel veel bijval. 
De directrice berispte verschillende juryleden en zocht naar de schuldige voor het buitenpesten van meester Floeren. Hierna zette Cali het liedje 'Den eizel van de klas' in over diegene die ervoor zorgde dat Christophe Troch geen voorzitter van het Feestcomité meer was. Op het podium stond ook 'het paard met acht poten', dat gebruikt werd om de 4 heemskinderen te kiezen. Cali besloot zijn show met 'Oilsjt in lichterloin' over de vele lichtjes met Aalst carnaval en 'Moin Oilsjt' op de tonen van 'You Never Walk Alone'. Tijdens het lied 'Oilsjt in lichterloin' werden enkele vuurwerkstokjes door de toeschouwers in brand gestoken. Cali benadrukte achteraf dat dit vuurwerk geen deel,uitmaakte van zijn show.  

Na de shows kon er ook dit jaar via sms gestemd worden. Tijdens het tellen van de stemmen was het aan de Prinsencaemere, de Prinsengarde en Prins Enrico Le Clair om de zaal verder entertainen. Ook prins Joeri kreeg nog een waardig afscheid.
Hij mocht zijn liedjes nog eens ten gehore brengen, een moment waar hij ook zijn vrouw en kinderen bij betrok. Na zijn afscheidsliedje, waarbij hij ‘uiteraard’ een traantje lied, trok hij zijn Prinsenkostuum uit en werd hij op handen gedragen door zijn carnavalsgroep Beschomt. Van zijn groep kreeg hij nog een replica van de prinsenscepter cadeau, waarna hij aankondigde dat hij lid zou worden van de Prinsencaemere. 

De gerechtsdeurwaarder kwam vervolgens op het podium om de uitslag aan de zaal mee te delen.
Een eerste mededeling was dat er geen punten afgetrokken werden voor de binnengekomen klachten. Het team van Dennis had immers klacht ingediend over het al dan niet gebruik van vuurwerk door de aanhang van Cali.
Op de kennisproef scoorden zowel Dennis als Cali 44 punten (omgerekend 240 punten). 
Van de jury kreeg Dennis 217 punten (omgerekend 434 punten) en Cali 215 punten (omgerekend 430 punten). 
Beide kandidaten behaalden elk 1000 punten van de sms-voting (omgerekend 250 punten), waardoor Dennis met amper 4 punten verschil (Cali: 900 punten; Dennis 904 punten) uitgeroepen werd tot Prins Carnaval 2016. … ongezien, zo nipt.
Het is ondertussen maar liefst 19 jaar geleden dat het verschil tussen de twee kandidaten nog zo klein was. 
In 1997 bedroeg het verschil namelijk zeven punten. Toen won Dirk Van De Velde (beter gekend als ‘De Foef’) het met amper zeven punten verschil van de (intussen overleden) Johan Viette.

Christophe nam zijn verlies alvast heel sportief op. 
Uittredend Prins Joeri riep Cali nog op het podium, waarna hij en Dennis hem op de schouders omhoog hesen. Hierop sprak Cali het publiek toe, waarbij hij zei dat hij zich verder zou concentreren op het afwerken van de wagen van zijn groep en dat hij nooit meer zijn kans zou wagen voor de titel van Prins Carnaval. Ook de heuglijke melding dat hij zou trouwen met zijn vriendin, Wendy, werd in de zaal op luid applaus onthaald. 
Hierna overhandigde Joeri de scepter aan de nieuwe Prins: Dennis.

Dennis kon er blijkbaar niet genoeg van krijgen, en bracht zijn show nog twee keer. Eén keer op het podium en één keer op een stelling temidden van de zaal. 

De Flora liep tegen half drie leeg.  De afterparty werd gegeven in het campagnelokaal van Dennis, namelijk in Bowling The New Cat (Vredeplein).
Enkele honderden feestvierders vierden ook dat feestje nog mee, en genoten van een gratis vat, aangeboden door de kersverse prins.
Dennis noemde zichzelf ook ‘De prinsj van iederiejn, dus oeik den ieste prinsj van peiper en zaat’ ...

Tot zover het heuglijke nieuws dat zondagochtend 17/1 de ronde deed in onze Oilsjterse stee. 

Een beetje later begon de heisa echter. Er zouden problemen geweest zijn bij de telling, en er zouden enveloppes, met daarin de uitslagen van de televoting, niet zijn meegeteld. 
Uitblinken in democratie doet zo'n prinsenverkiezing trouwens niet echt. Beide kandidaten kregen 250 punten van de publieksvoting, maar wie uiteindelijk de meeste sms'en kreeg, dat is jammer genoeg niet geweten. Van zodra je 1.000 sms'en krijgt, heb je namelijk sowieso de 250 punten binnen, het maakt niet uit hoeveel je er uiteindelijk hebt. Zo krijgt iemand met bijvoorbeeld 1001 stemmen evenveel punten als iemand met 2000. 
Logisch ? Niet echt ! Aalsters ? Echt wel !

De envoloppenkwestie werd onmiddellijk weerlegd, en ook ex-prinsj ‘Den Board’ was er als de kippen bij om het reglement te verdedigen via sociale media. In dat reglement, dat alle kandidaten kennen, en waarmee ze zich akkoord verklaren, staan namelijk clausules over het niet openen van bepaalde enveloppes. Een gelijklopend stramien wordt trouwens ook gevolgd bij de uitslag van de stoet, waar de hoogste en laagste scores niet meetellen.  Dit om een beter ‘gemiddeld’ beeld te kunnen geven.

Woensdagavond 20 januari echter kwam er stilletjes aan een grotere bom te liggen onder de uitslag. 

Calli zou alsnog klacht indienen tegen de uitslag en dit omdat hij bij een bepaalde kennisproef te weinig punten zou hebben gekregen. 
Aalst stond meteen weer op stelten, want mogelijk werd dus de verkeerde persoon de lucht ingestoken en de scepter van prins carnaval gegeven. 
Het was al geweten : nog nooit was het verschil tussen twee kandidaten zo klein, maar vier puntjes, en dus wou Cali, er zeker van zijn dat de kennisproef correct verlopen was. 
Hij mocht de proef inkijken bij de deurwaarder en ontdekte daar toch iets wat voor heel wat interpretatie vatbaar zou zijn. 
Eén van de antwoorden die hij gegeven had was 'Eerste Nacht van de Toezichters'.
De jury oordeelde dat dit fout was, want het moest eigenlijk  'Nacht van de Toezichters' zijn. 
Tot zover alles ok. Juist is juist en om juist te zijn moet het ook volledig juist zijn. 
Echter als op Google gezocht wordt, krijg je overal te lezen dat het effectief over de  'Eerste Nacht van de Toezichters' zou gaan. 

Overal (via lokale pers, en ook via gerenommeerde blogs als Carnavalaalstkoentje, …) werd met die naam, en duidelijk met 'eerste' ervoor, reclame gemaakt. I

Cali verwonderde er zich dan ook publiekelijk over dat dit niet goedgekeurd werd.
Als Cali inderdaad dit punt verdient, dan wint hij meteen ook de kennisproef. 
Tijdens de prinsenverkiezing werd namelijk aangekondigd dat zowel Cali als Dennis 44 op 50 punten hadden, en dat deze score goed was voor 220 punten in het eindtotaal. 
Maar als Cali dus effectief een punt meer zou scoren, dan wordt dat 225 ... En dan is het niet 904 tegen 900 in het voordeel van Dennis De Wolf, maar wel 904 tegen 905 in het voordeel van Cali. 
Vijf puntjes dus die een wereld van verschil maken voor Dennis en Cali, want dan zou blijken dat Dennis onterecht prins carnaval is gekroond.  Het historische minimum verschil zou dan nog scherper gesteld worden naar een overwinning (weliswaar voor Cali dan) met amper 1 puntje verschil.

Cali liet het – in eerste instantie - in elk geval niet overwaaien. 
‘Bij de stad kijken ze momenteel de kat wat uit de oom, maar ze moeten beseffen dat ik het hier niet bij kan laten’, verklaart hij in de pers. 
Hij zou zich omringen met mensen die weten wat er nu zou moeten gebeuren, mensen die in deze materie meer verstand hebben om een gefundeerd oordeel te kunnen vellen. 

Hij benadrukte dat hij zeker niet de boeman wil zijn, en dat hij  er zeker niet fier op is dat het op deze manier zou moeten, maar hij wil uiteraard wel krijgen waar hij recht op heeft : de scepter.

Het vervolg verliep – in tegenstelling tot wat gevreesd werd – uiteindelijk heel gemoedelijk. 
‘Cali’ legde zich bij de beslissing neer, en de beide kandidaten waren het er over eens dat er heel dringend werk moet gemaakt worden van een professionele verkiezing. Ze verklaarden ook dat de pers het hele verhaal had opgeklopt. 

Alles opgelost dus, en prins Dennis kon écht beginnen genieten van zijn prinsschap, wat hij dan ook met volle teugen deed. 

Hij genoot tijdens de stoet op zondag en dat beide kandidaten mekaar niets in de weg zouden staan, bleek door gezamelijke interviews en gesprekken. 
Tijdens de stoet was Dennis uiteraard ‘de prins’, Cali kreeg een ereplaats op de wagen van zijn groep.

Tijdens de stoet kleefde Dennis de naam 'Grat Alliejn' op zijn ceremoniewagen, hij had zich immers voor de zekerheid ook als Losse Groep ingeschreven voor de stoet, voor het geval hij niet mee kon gaan als prins. 
Zo ging Dennis in 2016 dus zowel als Prins Carnaval én als Losse Groep mee in de stoet, opnieuw een primeurtje …
Op maandag werd de stoet echter afgelast omwille van de slechte weersvoorspellingen, maar hij was wel paraat tijdens de bezemdans van de Gilles, waar hij op heel enthousiaste wijze appelsienen hielp mee verdelen.

Zijn ‘goede start’ werd uiteindelijk toch een tamelijk zwarte periode in het carnavalsleven van Aalst.
In april 2016 ontstond er brand in de werkhallen, waarbij Prins Dennis de carnavalisten moed toesprak. Hij mocht als symbool van verbondenheid tientallen bloemen die carnavalisten hadden meegebracht, neerleggen aan de laatste rechtopstaande zijmuur van de twee zwaarst getroffen carnavalshallen.
In september 2016 moest hij de linten overhandigen aan de kandidaat Prinsen tijdens de carnavalsbeurs, door de afwezigheid van Feestcomité-voorzitter Kenneth Van Lierde.

Tijdens de ajuinworp van 2017, het jaar na zijn prinsschap, kwam prins Dennis opnieuw in het nieuws. 
Het waren enkel de dapperste liefhebbers die maandagnamiddag in de gietende regen afzakten naar de Grote Markt voor de bezemdans van de Aalsterse Gilles en de aansluitende ajuinworp. 
Het ‘juiste’ snoepje, dat recht gaf op de ‘gouden ajuin’ kwam, tot ieders verbazing, terecht bij de gewezen Prins Carnaval van 2016.
Dennis die het juiste snoepje kon opvangen en met het gouden ajuintje aan de haal ging, dat zorgde er in eerste instantie een beetje voor dat velen dacht dat het een goedgekozen grap.
Het was echter géén grap en Dennis mocht écht het ajuintje van 24 karaat geelgoud ontworpen door Juweliers Claessens uit de handen van Prins Carnaval Raf Sidorski in ontvangst nemen.

Zowel met de prinsengarde als als solo-artiest was Dennis een heel graag geziene gast op feestjes en bals. Ook op TV was hij niet meer weg te branden en hij nam er dan ondertussen ook al heel wat presentaties voor zijn rekening (TV Oost)

Vanaf 2017 was het afgelopen met zijn éénmansgroep Grat Alliejn, maar fusioneerde hij, naar eigen zeggen, met de Droeige Sossissen. 
Andere leden van de groep waren Christophe Troch, Matthias De Ridder, Filip Vyverman en Michel Van Brempt. 
In hun eerste jaar kozen ze als thema 'Bienaveroi Dozje', waarbij ze egotrippen uitdeelden aan het publiek. In 2018 droeg de groep, die ondertussen versterkt werd door Sanne Nieulandt, een pop van Ilse Uyttersprot op een brandstapel mee; de pop verwees naar het ontwerp van de Droeige Sossissen voor de vastenavondpop. Het ontwerp van de Droeige Sossissen won de wedstrijd niet, waarop de groep besliste om het ontwerp uit te voeren als thema in de stoet.

Vanaf 2018 maakte Dennis ook deel uit van de werkgroep carnavalsraadzitting, waar hij in eerste instantie een eerder kleine rol kreeg toebedeeld. Zo had hij een staatsportret van burgemeester D'Haese gemaakt, om het einde van diens eerste ambtstermijn te vieren. Dennis zette de burgemeester op een paard.

Het portret had ook nog twee zijluiken; op de rechterkant was Jean-Jacques De Gucht te zien en op de andere zijde Ann Van de Steen en Dylan Casaer. Volgens Dennis verwees de ene kant naar de tegenstander die de burgemeester verslaan had bij de vorige verkiezingen en de andere kant naar wie hij zou verslaan bij de volgende verkiezingen.

Vanaf 2019 werd zijn rol groter.
Zijn rol werd vanaf 2019 groter, en zo werd hij ook ingezet als publieksopwarmer en mocht hij de stamboom van burgemeester D'Haese uit de doeken doen.

In 2019 maakte Dennis met de reeks 'Aalst Draait Door' ook zijn TV-debuut voor TV Oost. Er werden in totaal 10 afleveringen gemaakt van elk ongeveer 7 minuten, die gingen over verschillende thema's, zoals het Aalsterse dialect, de Voil Jeanet en de Winterfoor.
Dennis zocht hierbij steeds enkele Aalstenaars op die hem meer konden vertellen over enkele thema's. Elke aflevering eindigde Dennis met 'een leuze van zijn metjen', waarbij dagelijks ook een 'leuze van mijn metjen'-kader kon gewonnen worden.

Ook in de aanloop naar carnaval 2020 was Dennis terug te zien op TV Oost, deze keer met het programma Aalst Ontmaskerd.

Elke aflevering kreeg Dennis een vraag voorgeschoteld in verband met Aalst Carnaval. Dennis maakte 10 afleveringen, die gemiddeld 10 minuten duurden. De afleveringen werden voorafgegaan door enkele reclamespotje, waarin Dennis te zien of te horen was. Zo was er de reclame voor Maeskes Roem, waarin Dennis het had over 'Gralek Goeje Kaffe!' en de reclame van Eronda Woonmode, waarin Dennis in een stoel ronddraaide. 
Aalst Ontmaskerd begon steeds in het bureau van Dennis, die van een tas Maeskes Roem koffie aan het slurpen was. Via zijn telefoon ontving hij een filmpje, waarin iemand hem een vraag stelde over Aalst Carnaval. In de rest van de aflevering bezocht Dennis enkele gasten om zo een antwoord op de voorgeschotelde vraag te kunnen beantwoorden. Aan het einde van de aflevering volgde de rubriek Den diskoer van den doktoer, waarin dokter Guy Troch medische tips gaf.

Tijdens de stoet van 2020 liet hij zich opmerken toen hij verkleed als ‘Gille’ achter ‘de echte Gilles’ liep tijdens de stoet. Ook tijdens de ajuinworp van dat jaar was hij in Gillekostuum te zien op de Grote Markt. 

Toen de stoet in 2021 niet doorging omwille van corona, presenteerde hij het één en het ander  op TV Oost. 
Zo was er ‘Oilsjt (m)ontmaskerd’ waarin hij opnieuw verschillende thema’s besprak. Daarin dompelde hij ons onder in het Aalsterse carnavalsgebeuren. 
En ‘Weir Doeng Voesj’ was een twee uur durende show waarin hij prominente figuren uit het carnavalsmilieu ontving. Tijdens de show kregen we beelden te zien van het stadsarchief die teruggingen tot de jaren dertig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.