Nieuws uit Aalst

--------- 't Principoilsjte vandaug es da ge ni te veil complementen mokt en genietj van 't leiven ! - - - - - - - Covid-19 : Blijf aub toch voorzichtig en denk aan uw medemens !! - - - - - - - Deel enkel berichten van officiële bronnen om fake news te vermijden !!! - - - - - - - -

woensdag 22 mei 2019

De Aalsterse reuzen : 2017 : De Lieë van Possensje (buiten categorie)

Het feestje kon blijkbaar niet op in 2017. Alles moet altijd breder, langer en blijkbaar dus ook ... hoger. Na de passage van de burgemeester-reus (gemaakt door Lotjonslos) was er ook nog Possensje die ook al met een eigen reus kwam opdraven.

Dit keer in de gedaante van een leeuw. 


Voor deze stoet koos de groep als onderwerp : In ’t hol van de liee (in het hol van de leeuw). 
Extra uitleg: "Verkiezingen komen dichter, en achter de schermen zijn de partijen al volop bezig met hun programma samen te stellen. Als echte krijgers vechten ze voor elk idee en gezicht die ze daarin kunnen gebruiken. Maar waar vind je dikwijls nog de beste gedachten ? Juist, in ‘t hol van de leeuw … HAKAAAAA!"

... En een Hakaaaaaa werd het. De groep had een enorm leuk concept, en de combinatie van muziek, uitbeeldingen, en dans behaalde dan ook zonder enige discussie de eerste plaats.

De leeuw was indrukwekkend, en torende hoog boven de stad uit.

Hebben ‘Lotjonslos’ en ‘Possensje’ dit jaar (2017) een reuzentraditie gestart ? Gaan we nu elk jaar groepen zien torenhoge figuren maken ? De tijd zal het uitwijzen …

Beide groepen 'pakten groots uit', maar de échte reuzen zullen toch nog steeds die blijven van de Stopnoilekes ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.