Nieuws uit Aalst

--------- 't Principoilsjte vandaug es da ge ni te veil complementen mokt en genietj van 't leiven ! - - - - - - - Covid-19 : Blijf aub toch voorzichtig en denk aan uw medemens !! - - - - - - - Deel enkel berichten van officiële bronnen om fake news te vermijden !!! - - - - - - - -

woensdag 22 mei 2019

De Aalsterse reuzen : 1978 : Gaston en Leo (buiten categorie)

Dit is een ‘specialleke’... niet echt een officiële reus, verre van … maar wel even het vermelden waard. 

In 1978 ontwierp het AKV, met medewerking van De Zwanzers, Aaft ons vast en De Kamillekes, twee reuzen in de gedaante van de populaire tv-figuren Gaston Berghmans en Leo Martin. 

Deze reuzen werden gemaakt in opdracht van de toenmalige B.R.T., die de poppen zou gebruikten ter gelegenheid van het 25-jarige jubileumfeest in Oostende.

Het feest werd door maar liefst 20.000 mensen bezocht en de reuzen waren er dan ook natuurlijk een publiekstrekker, en meteen ook een goede reclame voor de stad Aalst.

In 1979 werden de reuzen op het binnenhof van het Oud-Hospitaal gezet ter gelegenheid van de tentoonstelling 'De tijd van Carnaval', die liep van 16 februari tot 5 maart. Ook daar heel wat bezoekers.

Hun optreden was dus maar éénmalig, ze zijn ook niet mee geweest in de stoet, en er zullen nog maar weinig mensen zijn die zich deze reuzen kunnen herinneren.

Ik heb hiervan jammer genoeg dan ook geen fotomateriaal gevonden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.