Nieuws uit Aalst

--------- 't Principoilsjte vandaug es da ge ni te veil complementen mokt en genietj van 't leiven ! - - - - - - - Covid-19 : Blijf aub toch voorzichtig en denk aan uw medemens !! - - - - - - - Deel enkel berichten van officiële bronnen om fake news te vermijden !!! - - - - - - - -

donderdag 1 augustus 2019

The Factory - Het Sluierstraatje

In 1993 vond in de Sluierstraat de eerste housegerichte club in Aalst zijn oorsprong. Dat was de Hydrogène . Helaas kwam er in 1998 reeds er een einde aan omwille van verschillende oorzaken zoals de bloeiende Hopmarkt met zaken als Apropoo, Barchock, The Kings Club, The Melrose, ... Kortom, de housemarkt in Aalst bleek voorbehouden te zijn voor de Hopmarkt en het Sluierstraatje had wat 'afgedaan'.



Daarom besloten de toenmalige uitbaters Bernard en Kris om de discotheek Hydrogène om te bouwen tot een nieuw concept. 'Cargo' werd een swingcafé dat inspeelde op de behoeften van de andere Aalsterse jeugd die niet zozeer enkel van house hielden, maar een bredere muziekinteresse had. En inderdaad ... in 1998 bleek Cargo een schot in de roos te zijn. Het werd the “place to be“ voor jong en oud, en de zaak zat vaak afgeladen vol. 
Na 3 jaar begon het concept Cargo echter ook wat te slabakken. House bleek nog steeds 'top' ... 



Het was in de zomer 2002 dat Karim, Gols, Timothy & Filip op het idee kwamen om het housegebeuren ook in de Sluierstraat dan maar wat nieuw leven in te blazen, en zo ontstond op 16 augustus 2002 het project "Dance Vibes" met als dj’s Vince en Gols. Dance Vibes was toen nog een origineel concept dat enig bleek te zijn in de streek! Het bracht groove, house en tech-house naar Aalst. 


Toen Dance Vibes meer dan een succes bleek te zijn, besloten Karim & Gols & Filip om een tweede concept te lanceren : "Chemistry". Met als dj’s Bass-x, T-recloose, Szymon & Gols bleek ook dit een voltreffer te zijn. Na enkele edities was het zo een succes dat het een maandelijks concept werd in de Cargo. 
Na tientallen succesvolle fuiven zagen Karim & Filip hun kans om de zaak over te nemen. En zo zag The Factory het levenslicht in oktober 2003. In september 2004 vonden dan enkele interieur-aanpassingen plaats waardoor het oude interieur van de Cargo plaats maakte voor het nieuwe van The Factory.


Karim en Filip bleven niet bij de pakken zitten en gaven de club opnieuw een boost op gebied van interieur, sound & light en nieuwe concepten om hun publiek week op week te blijven entertainen met kwalitatieve fuiven.  

Hun slagzin was dan ook niet zomaar “A Great Club in A Small Town"


Op 17/5/2019 verschijnt dan het nieuws dat 'The Factory' zal worden overgenomen. 
Het is Dean Janssens (25) van 'James Drinks & Fingerfood' die vanaf juli The Factory zal overnemen.


Zo verandert de bekendste nachtclub van de stad na 16 jaar van eigenaar. 


Het was al een tijdje geen geheim meer dat uitbaters Karim Touh en Filip De Meester zich in de toekomst meer wilden gaan focussen op het verzamelen van Michelin-sterren met hun restaurant Cul’eau aan de Gentsesteenweg. 

Dit restaurant kreeg op recordtijd heel goeie punten bij zowel Michelin en Gault&Millau.

'The Factory' verandert echter niet enkel van eigenaar, ook een nieuwe naam lag al snel klaar. Deze nieuwe naam, 'Savage Club' werd bekend gemaakt op 31 juli 2019. 



Er zal voor het overige trouwens niks hetzelfde blijven, de naam, de muziek, het interieur en zelfs de drankjes veranderen. De focus komt te liggen op R&B. Vrijdagavond zal worden gereserveerd voor 'Student Friday' en op zaterdag zal getracht worden om bekende namen naar Aalst halen.


Het Sluierstraatje mag dan dus nog zo klein zijn, er is toch al heel wat beweging geweest, en het ziet er naar uit dat - hopelijk voor Dean natuurlijk - er nog heel wat beweging staat aan te komen.


Bronnen


The factory website
Facebook The Factory : foto
HLN 31/07/2019

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.