Nieuws uit Aalst

--------- 't Principoilsjte vandaug es da ge ni te veil complementen mokt en genietj van 't leiven ! - - - - - - - Covid-19 : Blijf aub toch voorzichtig en denk aan uw medemens !! - - - - - - - Deel enkel berichten van officiële bronnen om fake news te vermijden !!! - - - - - - - -

maandag 16 oktober 2023

AZORG

Aalst is er altijd prat op kunnen gaan om twee kwaliteitsvolle ziekenhuizen op zijn grondgebied te hebben. 

Enerzijds was / is er het ASZ, het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis aan de Merestraat, en anderzijds was / is er ook het OLV, het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis aan de Moorselbaan. 

Beide ziekenhuizen hebben een heel goede reputatie in binnen- en buitenland, én ook een uitgebreide geschiedenis. 

Voor het begin van het ASZ dienen we terug te keren naar 't Gasthuys, om dan via het St Elizabethziekenhuis terecht te komen waar we nu zitten. 
Enkele blogartikelen hierover : 


Het begin van het OLV lag bij de zwarte Zusters van Sint Augustinus. 
Enkele blogartikelen hierover : 


We schrijven 9 juli 2022. Er was al wat langer sprake van, maar het is er dan toch van gekomen.

De Oost-Vlaamse ziekenhuizen Algemeen Stedelijk Ziekenhuis (A.S.Z.) en Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis (OLV), beide met belangrijke campussen in Aalst, hebben een integratieprotocol ondertekend. "Daarmee ligt de weg open om op 1 januari 2025 samen één sterk ziekenhuis te vormen", zeggen de partners. 
Door deze fusie ontstaat één van de grootste ziekenhuizen in België.

Het A.S.Z. heeft campussen in Aalst, Geraardsbergen en Wetteren en het OLV heeft er in Aalst, Asse en Ninove. De plechtige ondertekening van het integratieprotocol vond dus op zaterdag 9 juli 2022 plaats in het Stedelijk Museum 't Gasthuys in Aalst, nadat de verschillende partijen begin mei hun intentie tot fusie al hadden aangekondigd. 
"Het integratieprotocol legt de grote krijtlijnen vast: de juridische vorm, het bestuur binnen de nieuwe organisatie, afspraken met de artsen en d e publieke deelgenoten, garanties voor de medewerkers", zeggen de ziekenhuizen. 
"De komende jaren dient er nog heel wat voorbereidend werk te gebeuren, hiervoor zullen verschillende taskforces rond bijvoorbeeld zorgstrategie en personeel worden opgericht."

De fusie tussen de twee ziekenhuizen in Aalst werd op 28 juni 2023 ook nog officieel goedgekeurd door de Aalsterse gemeenteraad en vanaf 1 januari 2025 smelten het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis en het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis dus volledig samen

Het eengemaakte ziekenhuis zal één van de grootste werkgevers in de regio worden. 

Met de fusie ontstaat één van de grootste ziekenhuizen in België, met jaarlijks maar liefst 950.000 ambulante contacten, 58.000 verblijvende opnames, 120.000 dagziekenhuisopnames, 2.500 bevallingen en meer dan 500 arts-specialisten en 5.000 medewerkers.

Op maandag 16 oktober 2023 hebben het A.S.Z  en het OLV ziekenhuis ook de nieuwe naam bekend gemaakt. Met een symbolische estafette brachten ze verschillende puzzelstukjes al lopend of fietsend naar het Aalsterse 'Gasthuys', het Stedelijk Museum.
De zes puzzelstukken (vanuit elke campus eentje) werden samengelegd en vormen zo de nieuwe naam AZORG  met uiteraard het bijhorende logo.


De geschiedenis van beide ziekenhuizen met hun bijhorende campussen gaat vanaf nu dus verder in dit artikel ...

Op 6 februari 2024 werd een nieuwe belangrijke stap gezet in deze samenwerking. 

In de laatste spurt naar de fusie tussen het ASZ en het OLV is het samenvoegen van de patiëntenadministratie natuurlijk een uiterst belangrijke stap.
Het is dan ook van groot belang om dezelfde software en configuratie in zowel het A.S.Z. als het OLV ziekenhuis te implementeren voor een naadloze en efficiënte integratie. 

We zijn dan ook zeer blij dat de implementatie van OAZIS bij het A.S.Z. vlot verlopen is” aldus Alain Parewyck, administratief directeur A.S.Z. “Ik wil dan ook via deze weg alle betrokken medewerkers van de diensten Onthaal en Opnameplanning, IT en secretariaatsmedewerkers bedanken voor al hun werk. We kunnen spreken over een succesvolle GO-Live. Zeer blij dat we deze mijlpaal mooi behaald hebben.


Bronnen

despecialist.eu
Facebook ASZ en OLV

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.