Nieuws uit Aalst

--------- 't Principoilsjte vandaug es da ge ni te veil complementen mokt en genietj van 't leiven ! - - - - - - - Covid-19 : Blijf aub toch voorzichtig en denk aan uw medemens !! - - - - - - - Deel enkel berichten van officiële bronnen om fake news te vermijden !!! - - - - - - - -

donderdag 24 maart 2022

Natural Born Deejays

Dirk T'Seyen (14 december 1962 – 4 mei 2015) was een Aalsters deejay en producer, die zijn succesvolle carrière startte met enkele optredens als deejay in zijn jeugd. 
In 1996 richtte hij met drie vrienden ‘Natural Born Deejays’ op. 

En met succes.
Samen met Gert Van Laethem, Dimitri Lambrecht, Tom Simoen maakte Dirk T'Seyen eind jaren '90 furore in binnen- en buitenland met enkele hits in het trance-genre.


In 1997 scoorde het deejaycollectief een gigahit met ‘A Good Day’. 

Radiomaker en huidig Q-dj Sven Ornelis geloofde in hen en zorgde er mee voor dat de single én de groep in één klap wereldberoemd werden in Vlaanderen en daarbuiren. 

Eigenlijk was het helemaal niet de bedoeling dat ze met vier op het podium zouden staan. Ze hadden net samen het nummer afgewerkt en de bedoeling was dat de song uit zou komen als solosingle van Dirk (‘TC’). Hij kon deze goed gebruiken in z’n dj-sets. 

De eigenaar van een Franse discotheek, die gek was van het nummer, drong er sterk op aan dat ze het nummer ook live zouden spelen. Ze hebben dus alle vier hun studio’s leeggehaald en snel een live act in elkaar gebokst. 
En … Het was er meteen boenk op! 
De week nadien hadden ze maar liefst vijftien optredens!

Ook de film ‘Flatliners’ kwam opnieuw in de belangstelling dankzij de samples van enkele dialogen die gebruikt worden in ‘A Good Day’.
Geniet even mee ...


De eerste en enige full cd van de Natural Born Deejays bestaat volledig uit grote hits en geweldige nummers. Naast ‘A Good Day’ werden ook ‘Sonar Contact’, ‘Deejays Mind’, ‘Oxygen’ en ‘Airplay’ immers immens grote successen. 

Het viertal stopte er even mee in 2004 om elk hun eigen weg te gaan, maar in 2008 pikten ze de draad weer op en brachten een nieuwe versie van het nummer op de markt. Deze heette ‘Another good day’. 

Het jaar daarop betekende heel veel voor de groep. Ze mochten toen een live-set spelen op Tomorrowland. Een set die heel gesmaakt werd door het publiek. 

Eventjes een korte bio van Dimitri, Tom, Gert en Dirk.

- Dimitri Lambrecht (°9 april 1967) was onder andere lid van ‘Dance Designers’, ‘Dynamite’, ‘Forward & Rewind’, ‘G.N.D’., ‘Hairspray’, ‘Illusion’, ‘K-Voice’, ‘Kickback’, ‘Lunatic Asylum’, ‘Masterbeats’, ‘Megabyte’, ‘Natural Born Deejays’, ‘PLB System’, ‘The Q-Pit’ en ‘X’. 
Hij schreef onder andere ‘For fun’, ‘Jump’, ‘Airplay’ en ‘The Deejays are here’.
 
- Tom Simoen, aka Side A was actief in onder andere ‘Beat Empire’, ‘Dance Designers’, ‘Double C’., ‘Dynamite’, ‘G.N.D.’, ‘Hairspray’, ‘Illusion’, ‘K-Voice’, ‘Lunatic Asylum’, ‘Masterbeats’, ‘Megabyte’, ‘Natural Born Deejays’, ‘The Q-Pit’ en ‘X’, heel gelijk lopend dus met Dimitri. 

- Gert Van Laethem schreef onder meer muziek en tekst van volgende nummers voor Natural Born Deejays : Airplay
Aquadance, Breathe, Deejays' Mind, King Of Atlantis, More Salad (In The Bumper Show), Oxygen, 
Push It, Sonar Contact en The Deejays Are Here
Voor F.H.G. feat. Deezee schreef hij Say my name.

- En dan Dirk T’Seyen

Tussen 1977 en 1983 was hij dj 'TC' in de lokale clubs van Aalst. Midden jaren ‘80 maakte hij naam in dancings als 'the 55', 'the Carrera' en het Dendermondse 'Ckomilfoo'. Dj George was toen zijn kompaan achter de draaitafel. Hij was ook een tijd verbonden aan dancing Cherry Moon.


En in 1996 werd hij bekend met Natural Born Deejays en bleek hij een ‘fenomeen’ te zijn.

"Hij leefde aan 280 kilometer per uur” vertelde Gert later in een interview. “Toen we met Natural Born Deejays begonnen had hij al een heel leven achter zich. 
Wanneer hij zijn verhalendoos over zijn belevenissen uit de jaren ‘80 opentrok, dan luisterden de mensen. 
En overal waar we binnenkwamen kende hij wel iemand en maakte je iets mee. 
Dirk was een vrolijke gast, een beetje een 'maft' maar in de positieve zin. 
In de kern was hij een doodbrave gast, maar hij heeft enkele foute keuzes gemaakt. Er was een donker kantje aan Dirk

En dat donker kantje zou fataal aflopen. 

De groep stond in 2009 nog op het ‘I love the 90’s’-podium van Tomorrowland maar Dirk sukkelde al een tijdje met serieuze medische problemen omwille van druggebruik en financiële zorgen. 
Enkele jaren later zag hij het zelfs niet meer zitten om nog mee te gaan naar een reünie van ‘zijn’ groep in de Ethias Arena. Zijn gezondheid liet het niet meer toe. 

We spreken nu over april 2015. Gert maakte toen een geslaagde comeback met Natural Born Deejays op de ‘I Love the 90’s party’ in de Ethias Arena in Hasselt. 

Een medley met hun grootste hits 'Deejays Mind', 'Airplay', 'Oxygen' en natuurlijk 'A Good Day' mocht de muzikale nacht afsluiten. Gert vond het een grote eer dat de groep gevraagd was. 
'I love the 90's' is immers één van de grootste evenementen voor muziek uit de jaren '90 en de line up dit jaar was zeer goed, zoals jullie kunnen zien op de affiche.


Een fantastisch succes dus (men sprak zelfs van ‘de stunt van de eeuw’), en het smaakte naar meer. 

Maar … zonder Dirk. 

Dirk leefde volgens Gert aan een ongelofelijke snelheid’ en het was mede door ‘zijn duister kantje’ dat het contact de laatste jaren wat verwaterd was. Hij was ook veel te fier en te stoer om toe te geven dat het niet goed ging met hem.

De Dirk was zeker niet meer de Dirk uit de topperiode die de studio binnenkwam en dan een stroom van goeie ideeën losliet. In zijn tijd was hij een van de absolute top-dj's van België, maar het ging bergaf …

Tot hij door een huisgenoot dood aangetroffen werd in hun woning. 
Hij stapte uit het leven op 52 jarige leeftijd. 
Dirk had twee zonen.

De muziekwereld reageerde verslagen op zijn dood, hoewel deze niet helemaal als een verrassing gekomen was voor hen die hem door en door kenden. 
 
De uitvaart vond plaats op woensdag 13 mei 2015 om 10.30 uur in de Capucijnenkerk (Capucienenlaan) in Aalst. Nadien werd Dirk volgens zijn eigen wens uitgestrooid op het stedelijk kerkhof van Aalst.

2021 : Het kwartet werd intussen teruggebracht naar een duo. Tom zocht andere oorden op en TC is overleden. 
Afgeslankt dus, maar met zeker evenveel goesting staan Dimitri en Gert nog steeds achter de draaitafels. 


Tijdens de ‘I Love the 90s – The party’-livestream brachten ze er tijdens hun live set een mash-up van eigen nummers en favoriete nineties songs. 
Ze willen echter niet blijven teruggrijpen naar het verleden, maar iets nieuws brengen. 

Het duo denkt dus ook na over het uitbrengen van nieuwe muziek. Mede dankzij ‘I Love the 90s’ want daar hebben ze ontdekt hoe fijn de samenwerking nog steeds verloopt. 

Dat de groep het zelfs nu nog meer dan goed doet, bewijst ook de uitslag van de ‘Top 053’.
Dat is een top, met enkel Aalsterse artiesten, die wordt samengesteld door de stemmende luisteraars.

Deze Top 053 werd voor het eerst gemaakt in 2021 en toen was het ‘Pump up the jam’, dat andere dancenummer met Aalsterse roots, dat met de pluimen mocht gaan lopen. 

Dit jaar beslisten meer dan 2000 stemmers dat ‘A good day’ de eer verdiende om deze lijst aan te voeren. 

De top 10 van 2022

1. Natural Born Deejays - A Good Day
2. Technotronic - Pump Up The Jam
3. Jan De Wilde - Eerste Sneeuw
4. Irish Coffee - Masterpiece
5. VVYNN - Home
6. Intergalactic Lovers - Delay
7. Jan De Wilde - De Fanfare van Honger en Dorst
8. Garçons Débilles - Waddes Succes
9. John Woolley - Ruby Baby
10. Motek - Tryer

Naast deze prachtschijf mogen we zeker ook 'DJ's mind' en 'Oxygen' niet vergeten, twee fantastische nummers in hun genre. 

Deejay's Mind


Oxygen


Het zal dus waarschijnlijk (en hopelijk) niet het laatste zijn wat we van deze groep gehoord hebben. 


Bronnen

HLN 14/04/2015 - 05/05/2015 
Het Nieuwsblad 05/05/2015
Goeiedag.be 05/05/2015
Muziekarchief.be
belg.be/43029
ccdewerf.be
Youtube voor de clips
Frontview-magazine.be
Last.fm 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.