Nieuws uit Aalst

--------- Profiesjat Prinsj Karel 'Sjalen' Van de Winkel !!! ------- 't Principoilsjte vandaug es da ge ni te veil complementen mokt en genietj van 't leiven ! - - - - - - - Covid-19 : Blijf aub toch voorzichtig en denk aan uw medemens !! - - - - - - - Deel enkel berichten van officiële bronnen om fake news te vermijden !!! - - - - - - - -

woensdag 23 oktober 2019

Prinsjen van Oilsjt : 2017 : Raf Sidorski

Dit jaar zijn we al aan de 64ste die wordt verkozen, en met Kakelaki (die werd aangeduid)  de 65ste in totaal. 
Met Dirk Verleysen als nieuwe voorzitter van het Feestcomité, waaide er ook meteen een nieuwe wind doorheen de prinsenverkiezing. De kaartenverkoop verliep dit jaar niet meer via cultuurcentrum De Werf, maar gebeurde door de 4 kandidaten zelf.   Alle kaarten voor staanplaatsen werden dus gelijk verdeeld onder de vier kandidaten. Een ticket kost 5 EUR.

Net na carnaval 2016 maakten er zich meteen 5 kandidaten bekend voor de prinsenscepter in 2017.

Miel Arijs: Voor Miel was het al de vierde kandidatuur. Hij verloor eerder al in 2000 van Bart, in 2001 van Garry en in 2012 werd zijn kandidatuur geweigerd omdat hij geen blanco strafregister kon voorleggen. 
In maart 2016 lanceerde hij zijn Facebookpagina 'De Mil in 2017' en leek ook meteen heel wat supporters te hebben. Op 10 juni opende hij daarenboven ook nog de Mil vér 17 Fanshop in de Molenstraat. Rechtover het cultureel centrum, in het voormalige café Dirk Martens, kon men toen terecht voor gadgets, petjes en pulls van Mil. 
Met zijn 59 jaar zou Miel de oudste Prins Carnaval ooit kunnen worden. De kleuren van zijn campagne waren oranje, waardoor zijn team goed opviel tijdens verschillende evenementen. 

Chris Boone: Al in juni 2015 werd de Facebookpagina 'Boein vér 17'gelanceerd. Chris was al 2 keer kandidaat.
Een mislukte poging in 2007 en een success in 2010.
Tijdens zijn campagne heette hij ook de nieuwe carnavalistjes welkom door soikerBoeinen naar de pas geboren baby's te brengen. Op de koop toe kregen ze van Chris een slabbetje met zijn logo op cadeau. het Driekoningenfeest deelde hij aan het publiek de sticker Oilsjt ik zing a geren uit. Chris was lid van de groep Gebosjt.

Raf Sidorski (31j.): In december 2016 lanceerde hij de Facebookpagina 'Raf vér 17'. 
Hij probeerde het eerder al eens als kandidaat Arendprins in 2008, maar verloor toen van Dennis De Wolf, huidig regerend prins van Oilsjt. 
In januari stelde hij zijn campagnelogo voor, waarna de eerste stickers van Raf op de auto's verschenen. Raf toonde zich op elk eetfestijn en bal en in september organiseerde hij zijn eigen eetfestijn. Op het eetfestijn kon je de prijs 'van de grond met Raf' winnen.
Dit was een ballonvaart met Raf. 
Raf had ook een eigen team tijdens Levensloop, een actie voor de strijd tegen kanker. 
Enkele dagen voor de verkiezingsshow lanceerde hij nog de slogan 'de mert zal beiven, allemaan es gedreiven'. Raf was lid van de groep De Steijnzoel'n.

David Bockstael: zijn facebookpagina David vér 17 werd in mei 2016 aangemaakt. Zijn eetfestijn werd al in augustus georganiseerd en zijn campagnebal, onder de naam 'David's Keiremis', vond in december plaats in zaal De Burcht. Met zijn campagneteam bezocht hij verschillende eetfestijnen. Van alle kandidaten was David het minste actief. David ging de strijd aan met de andere kandidaten als de grote underdog. David was lid van Beplekt of Bezoepen.

Ronny Eemans: In november 2015 lanceerde hij de Facebookpagina 'Ronny vér 17'. Hij liet ook lintjes maken, met daarop 'Ronny vér 17' om tijdens carnaval 2016 uit te delen. Het logo van Ronny werd voorgesteld in februari, waarna zijn campagne van start kon gaan. Net zoals de andere kandidaten organiseerde Ronny een eetfestijn en een campagnebal. Zijn bal vond plaats in de Florahallen. In januari lanceerde hij de slogan 'E ras apoort', wat een verwijzing zou zijn naar zijn verkiezingsshow.

In eerste instantie was er dus ‘De Mil’, maar opnieuw kon hij geen blanco uittreksel van het strafregister voorleggen en dus was zijn kandidatuur ook dit keer onontvankelijk volgens het stadsbestuur. 
Nu, geen verkeerde of dramatische dingen beginnen denken. De Mil is allesbehalve een crimineel of terrorist. Mil is een doodbrave mens, maar 'sleept iets mee uit het verleden' : een verschijning voor de correctionele rechtbank na een privé ruzie met slagen en verwondingen in 2005, niet meer, niet minder. Al voor de vierde keer deed hij een poging om prins carnaval te worden. 
Een bewogen aanloop naar de nieuwe verkiezingen dus.

Miel zat in een procedure van eerherstel en hij dacht dat dit tijdig geregeld zou zijn tegen de uiterlijke datum om zijn kandidatuur in te dienen. Door de hervorming van de strafwet moest Miel echter wachten op zijn eerherstel, waardoor hij geen kandidaat kon zijn voor de titel van Prins Carnaval. In een vlaag van ontgoocheling zei Miel dat hij stopte met carnaval. "Ik heb altijd iedereen geholpen, maar dit is de druppel die de emmer doet overlopen. Ik zweer het: ik stop ermee!", verklaarde Miel voor TV Oost. Die uitspraken leken echter voorbarig, want een maand later riep hij al zijn supporters op om voor Raf te stemmen, waarop Miel mee campagne voor Raf voerde.

Tijdens het driekoningenfeest, dat dit jaar voor de eerste keer werd georganiseerd op het Statieplein, werd volgende volgorde van optreden beslist :                     

1. Boein                      2. Raf                  3. Rony                4. David

En dan ... Op 9 januari 2017, amper een week dus na het startschot van het carnaval seizoen (driekoningen), wordt een 'oud zeer' opnieuw uit de gracht gehaald. Calli, de verliezende partij van vorig jaar, uit beschuldigingen naar het stadsbestuur en het Feestcomité en eist gerechtigheid.  Ondanks de vele pogingen om samen met de burgemeester en het schepencollege naar een oplossing te zoeken, blijkt de zaak nu een 'doofpotaffaire' te worden. En daar kan Cali dus niet mee om. Uiteindelijk wordt ook dit weer een storm in een glas water, en kan de verkiezing opnieuw 'gewoon' doorgaan zoals voorzien.

Op zaterdag 21 januari, na de voorgenoemde tumultueuze periode, is het dan eindelijk zo ver. De Flora opent dan opnieuw de deuren voor dit jaarlijks terugkerend evenement.  Maar liefst 4500 aanwezigen in de Flora, en ook de aanwezigheid van TV Oost en Oilsjt Mjoezik die een live stream verzorgden voor diegenen die niet aanwezig konden zijn. Ook een cameraploeg van TV4 legde het gebeuren vast voor een uitzending van 'Yani'.

Feestcomitévoorzitter Dirk Verleysen mocht de avond openen en hij riep meteen, in het kader van #OilsjtPositief, op om te applaudiseren voor elke kandidaat en zeker geen 'awoe' of andere neerbuigende dingen te roepen. Hij bedankte AVP, Oilsjt Mjoezik en TV Oost om de verkiezing live uit te zenden voor de carnavalisten die geen kaart hadden kunnen bemachtigen. Dirk gaf vervolgens het woord aan de presentatoren van de avond: Filip Van de Winkel en Prins Dennis.

Alle deelnemers kregen exact evenveel tijd voor het opbouwen van de decors, het brengen van de show, en het afbreken van de decors. Het geheel diende afgewerkt te worden binnen de 25 minuten. Vandaar de dienstmededelingen 'start de klok' …

Na een korte voorstelling van de kandidaten was het aan Boein (Chris) om als eerste zijn show te geven. In zijn show '3.0' (waarmee hij verwees naar zijn derde deelname) hekelde hij vooral het feit dat men in de toekomst meer het Nederlands zou moeten gaan gebruiken. Ook een allusie op de 'Ikea' en het fameuze nieuwjaarsfeestje van de stad kwam aan bod. 
De show van Chris begon met een scherm waarop afgeteld werd van 10 naar 0. 
Daarna verscheen op de achtergrond 't Fiejstpalois, waarbij de campagneaffiches van Chris als echte filmaffiches werden opgevoerd. 
Hij opende met het liedje ‘Oilsjt e fiejstpalois’. In het midden van het lied gingen de deuren van ’t Fiejstpalois open en verscheen in het decor een filmzaal. 
Er verscheen ook een Aalsterse walk of fame op de achtergrond, waarop enkele overleden carnavalsfiguren schitterden. In de sterren stonden de namen van Karel De Naeyer, Edy De Neve, Johan Viette en Jules Boelens. Tijdens het bijpassende lied ‘Steiren oon’t heimelroik’ bedankte hij deze overleden carnavalisten voor hun inzet voor Aalst en carnaval. 
Daarna werd de draak gestoken met het grootse nieuwjaarsfeest dat burgemeester D'Haese georganiseerd had voor het stadspersoneel; Chris zong E Fisjtjen vér d'ajoinen terwijl hij met geldbriefjes smeet. Het was immers een feestje dat nogal ‘wat geld’ gekost had, en nogal op wat verontwaardiging van het Aalsterse volk kon rekenen. 
Dit lied had zeker alles om een potentiele carnavalshit te worden, heel meezingbaar en een heel leuke melodie ... en ook zijn finalelied : 'Oilsjt, ik zing a geren, in doezjenden koleiren' , op de tonen van Bon Jovis 'Livin' on a prayer' was een echte topper  ... 

En daarmee was het optreden van den Boein een feit ...  De toon was gezet …

Dan was het de beurt aan nummer 2 : Raf. De show werd geopend aan de poorten van d'aa keirk, waar de politiekers hun zonden gingen opbiechten. Door de poort, waarop het logo van Raf te zien was, verscheen vervolgens Raf die het liedje Oilsjt begintj t'erleiven, over de naderende komst van carnaval, zong. Het werd een Oilsjterse versie van 'party like a Russian' (Robbie Williams). Een mooi en heel meeslepend ritme, en ook een prachtig aangepaste tekst.  Een toppertje. 

Hierna verscheen een biechtstoel op het podium, waarin burgemeester D'Haese aan het biechten zou zijn. Enkele luistervinken hoorde dat hij aan de pastoor vertelde dat hij gelogen had tegen schepen Uyttersprot; hij had haar immers gezegd dat ze evenveel kansen zou hebben als hem bij de volgende verkiezingen. Hij zou ook gevoelens hebben gehad voor schepenen Van den Steen, Verdoodt en Casaer. 
Raf zong hierop het liedje As Dozje komt bicht'n, me ne weesgegroet of droi en nen onze vader boi, zou het toch allemaal in orde komen ...   sprak vervolgens het publiek toe en vertelde dat hij een kaars zou gaan branden in d'Aa Keirk voor alle carnavalisten. 
Daarbij hoorde het liet ‘Iet appoort’ over de apparte Aalstenaars. De gekozen muziek was ook heel aanstekelijk, en Raf maakte zich ook populair door zelf mee te dansen.
Zijn slotnummer ‘De Mert zal beiven’ ging over de finale van carnaval; de stoet die de Grote Markt bereikt en waarop de groepen alles nog 1 keer geven. 
Ondertussen is dat lied ook al een klassieker te noemen, en niet weg te branden van de Aalsterse radiozenders.
Raf sloot af met zijn intussen beroemd geworden kreet ‘Karamelle’ …

Na twee kandidaten gezien te  hebben, was het duidelijk ... het zou wel eens heel spannend kunnen worden ... en dan moesten er nog 2 komen ...

De show van Ronny werd aangekondigd met een rerugblik op het carnaval van vroeger; de tijd nog van de Couverture, waarbij het nog was van cafeiken in, cafeiken oit en de voorzitter van het Feestcomité nog jaren aanbleef. 
Ronny verscheen in werkpak aan de deuren van de Couverture.
Bij het begin van de show van Ronny bleek al meteen dat hij niet het grootste zangtalent was. Hij startte wel met een aanstekelijke tune over 'Oilsjt ons sjikke stee' ... 

De show ging verder met de enige echte Etienne. Etienne Grillaert, de vroegere verantwoordelijke van de carnavalshallen, en verwoed visser, maakte ook zijn opwachting op het podium. 
'Vaderken' zoals hij ook gekend is in Aalst, was meteen de inleiding tot het volgende lied over het Feestcomité en de nieuwe voorzitter. Daarna vroegen ze zich af wie dit jaar 'de flosj' zou pakken tijdens een liedje over de peiremeilens. De finale moest duidelijk maken aan iedereen dat de Oilsjteneers 'een ras apoort' zen.   En dat dat een waarheid is als een koe, dat is zeker … Dat Ronny kon animeren en zijn lach kon overbrengen naar het publiek was ook duidelijk, ook zijn kostuumkeuze was meer dan in orde, ... en het is in het verleden ook al gebleken dat een prins niet echt super moet kunnen zingen ;-)

Op naar David dan. Zijn show begon met een ode aan de mensen van DAK. 'Vastelauved in men stee' werd zijn eerste nummer. Niet slecht, maar ook de zangkwaliteiten van deze kandidaat bleken niet echt van topniveau te zijn.  Dan terug naar DAK, 'menier Antoine', en de fotokeuzes die te maken zijn. David legde uit hoe een goede foto te maken. 
'Allemool e stik in de meilen, da werdt hier e fistjen, den Dozje trakteirt' had een heel leuke melodie en de vlagjes in de Flora gingen de lucht in. Een ersatz 'Antoine' (Bart van Beschomt) zorgde voor de inleiding naar het apotheoselied van deze kandidaat ... ne super carnaval ...   Een heel enthousiaste kandidaat, maar misschien iets minder getalenteerd …

Het zit er op... de teerling is geworpen! De 4 shows zijn voorbij: qua decors en kostuums: héél mooi, wat zang betreft zit er uiteraard heel wat verschil op, maar elke kandidaat heeft zich naar eigen vermogen "gesmeten". 
De Jury, maar vooral de theoretische kennisproef zal de doorslag geven ...

Bart De Nys, ex-prins en deejay, verklaarde na de shows op TV Oost dat hij toch al wat potentiele carnavalshits gehoord heeft in de shows van de deelnemers, en andere ex-prinsen (Picqueur en Kenny) verklaarden dat ze wel eens terug denken aan hun periode als prins.

Na een intermezzo was het de beurt aan de sms voters. Zij kregen exact 1 minuut de tijd om het nummer van hun kandidaat, voorafgegaan door het woord 'actie' door te sturen.

En daarna was het uiteraard wachten op de uitslag.  Eerst de uitslag over de kennisproef die eerder die dag werd afgelegd. Dan de resultaten van de jury en tenslotte de uitslag van de sms voting.

Uittredend prins Dennis verklaarde nog dat hij zich geweldig geamuseerd heeft tijdens zijn regeerperiode. Op de vraag of hij verder gaat met zijn losse groep 'grat allien' (hij is geen lid van een groep) gaf hij als antwoord dat er misschien wel fusieplannen zijn.  
Prins Werner gaf tijdens een interview met TV Oost ook nog mee dat hij officieel opnieuw kandidaat zal zijn in 2020. De burgemeester verklaarde dat dit een veilige verkiezing was. Maar liefst 300 mensen werkten mee aan de veiligheid, zichtbaar en onzichtbaar.

De resultaten lieten uiteindelijk nog wat op zich wachten. Er was discussie over de geldigheid van de sms'sen, en meer bepaald of een spatie mocht of moest gegeven worden tussen het woord 'actie' en het nummer van de gekozen kandidaat. 6 à 700 stemmen zouden hierdoor verloren zijn gegaan. De nummers zouden moeten gerecupereerd worden, en zouden dan toch worden rechtgetrokken via een hertelling.

Er volgde een medley (wel ja, eerder een samenraapsel) van de liedjes van de laatste prinsen, maar daarna was er nog altijd niets beslist. Om 0u30 was er zelfs nog geen sprake van het afscheid van Dennis, en speelden de plaatjes rustig verder. Woor zen die handjes, 't groeit conseir, ... ze hielden er de ambiance toch wat in, hoewel iedereen nu wel graag de uitslag zou willen kennen.
Consternatie en ongeloof in de zaal en ook op sociale media. Men vroeg zich af of het vanaf dit jaar 'een tweedaagse' zou worden. Er werd geopperd om Dennis toch nog een jaartje prins te laten zijn. Er werd stilletjes gefluisterd dat het toch 'de Mil' zou worden …

Om 1u00 was er dan eindelijk wat beweging ... de entourage van prinsj Dennis werd in de coulissen geroepen. Het afscheid drong zich op. Een kwartiertje later was het dan zo ver : ver de leste kier as prinsj van Oilsjt werd het woord aan prins Dennis gegeven. Hij was blij dat hij door de technische perikelen toch een uurtje langer prins heeft mogen zijn van 'zijn stee' ... en hij bracht dan ook meteen zijn ode aan Den Dozje, ...   Wat enorm opviel was het enorm aantal knuffelbeertjes dat het podium opgegooid werd tijdens zijn optreden.  Dennis bedankte zijn aanhang, en dan was het ogenblik om te gaan gekomen ...
'Ros, klein, middel of groeit, den Dennis vergetj eir noeit' waren de laatste gevleugelde woorden, en op de melodie van 'Alice, who the fuck is Alice' bracht hij een samenvatting van zijn regeringsjaar. Als verrassing had hij ook nog een tweede, iets geëmotioneerder afscheidsliedje : 't leste lieken van de prinsj. Uiteraard gaf hij al zingend zijn kostuum af en stak de scepter nog een laatste keer in de lucht.

De notabelen en de deurwaarder kwamen op het podium om de definitieve uitslag bekend te maken, allez, de notabelen stonden er, maar de deurwaarder liet nog wat langer op zich wachten. Dan toch nog een 'aireken' spelen …

1u40 : het moment supreme …

De mensen die een sms'je terugkregen dat ze ongeldig gestemd hadden, bleken dan uiteindelijk toch geldig gestemd hebben.
De 4 kandidaten werden op het podium geroepen, ... 3 kwamen meteen opdraven. Het was nog wat wachten op Raf om dan om 1u45 eindelijk de punten te weten te krijgen :

Met heel veel vertraging de punten dus :

Kennis van Aalst : 

Chris 195        
Ronny  155      
David     155 
Raf  135     


Jury :

Raf  476      
Chris 412      
David   366
Ronny   332     


SMS :

Raf 250      
Chris : 113     
David   98
Ronny  65         
 
Totaal dus : Ronny op de vierde plaats met 552 punten.
Derde plaats voor David met 619 punten.
Tweede werd Chris met 720.

De zaal scandeerde Karamelle, Karamelle en er ontstond wat tumult op het podium. 

Raf, teneergeslagen omdat hij wist dat zijn schriftelijke proef helemaal niet goed was, zat ondertussen in de coulissen zijn zenuwen te verdrinken, in zak en as door de gemiste kans. 
Hij vernam zijn overwinning dan ook in licht beschonken toestand en reageerde uiteraard vol ongeloof.
De vele feestvierders op het podium zorgden ervoor dat de plechtige overhandiging van het lint aan de nieuwe prins niet meteen kon doorgaan. Florean Verhofstadt foeterde Heeft er hier toch niemand verstand en Dirk Verleysen riep op om de Prins zijn forum te geven.
Burgemeester D'Haese overhandigde Raf, die niet kon geloven dat hij gewonnen had, tenslotte zijn prinsenlint. Zijn eerste woorden waren "Ik geloeif dees ni, echt woor ni! Ik ben ajoin in ert en nieren, oeik al ben ik ier ni geboeren! Weir emmen geschiedenis geschreiven!" Dennis overhandigde Raf tot slot de prinsenscepter en Raf bracht zijn liedjes nog eens voor het publiek

Vooral dus dank zij de publieksstemmen werd Raf uitgeroepen als prins van 2017. 
Hij werd, met zijn Poolse origine, meteen ook de eerste 'allochtone' prins die onze Ajuinenstad kent.  

En net dat feit zorgde de dagen na de verkiezing uiteraard voor uiteenlopende meningen in de Ajuinenstad.  'Nen vremden' als prins, dát kon natuurlijk niet.   
Mede ook door een artikeltje in deze blog, over de allereerste prins Kakelaki, dat nogal werd gedeeld op verschillende facebookpagina’s werd dit al gauw wat geminimaliseerd. Kakelaki was namelijk ook geen échte Aalstenaar, en we hebben zelfs al prinsen gehad die geboren waren in …eiremonne. 

Op negenjarige leeftijd verhuisde Raf met zijn moeder en broer vanuit Polen naar Aalst. Hij integreerde meteen en ging naar school in het Sint-Jozefscollege in de Pontstraat.

Als tiener al raakte ook hij gebeten door het carnavalsmilieu, mede doordat zijn stieffamilie al actief was in de carnavalswereld. Zijn eerste carnaval vierde hij in 1995 en een jaar later liep hij al mee als figurant in de stoet bij de groep Radois. In 2001 werd hij lid van de Steijnzoel'n, waar hij nog steeds lid van was toen hij besloot zich aan te geven als Prins Carnaval in 2017.

Hij droomde van de Prinsenscepter, maar besloot om eerst zijn kans te wagen op het Arendcarnaval in 2008. Het was toen Yvan De Boitselier die Raf overtuigde om toch zijn kandidatuur eens in te dienen, wat hi jook deed. Jammer genoeg haalde hij het niet en moest de duimen leggen voor favoriet Dennis De Wolf.

Raf is werkzaam als veiligheidsagent bij de NMBS in Brussel.

Raf kon zich na dit 'vreemdelingenakkefietje', dat eingelijk dus snel uitdoofde, gewoon toeleggen op het prinsschap tijdens de zotte driedaagse, en dat zou hij dan ook doen 'met verve'. 
Met zijn prinsekostuum verwees hij naar zijn slogan 'karamelle' en zijn bijnaam 'Swarovski'.

Raf nam als regerend Prins Carnaval in 2017 mee met de Prinsencaemere aan het Oilsjters Zangpalois. Na afloop van het Oilsjters Zangpalois deelde Raf mee dat hij zou toetreden tot de Prinsencaemere, omdat hij tijdens zijn campagne steun kreeg van de meesten van de Prinsencaemere.

In juli 2017 bekende Raf dan ook politieke kleur, en werd meegedeeld dat hij voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 ook op de lijst zou opkomen bij de NVA. Een prins op de lijst ? Het gebeurt steeds meer en meer. NVA heeft er zo al twee in de gemeenteraad zitten, en ging nu dus voor een derde. Natuurlijk blijven de kritieken niet uit. Steeds meer klinkt de kritiek dat 'politiek meer is dan feesten, maar wel draait om sociaal engagement'.   Natuurlijk kan men zich op lijsten plaatsen, zoveel men wil, maar op nationaal vlak is - tot hiertoe - toch nog geen enkele prins ook doorgestoten tot schepen, laat staan tot burgemeester.

Hoewel Keizer Kamiel via de politiek en via alle partijen wel heel wat voordelen heeft binnengehaald, is hij toch nooit verschenen op een lijst. Dat zou zijn imago trouwens verzwakken, en hem daarmee ook zwakker maken. 
Over de kandidatuur van Raf zegt huidig burgemeester Christoph D'Haese : 'Raf Sidorski is een toonbeeld van integratie, en hij is dus meer dan welkom in onze partij'.
Maar het was uiteraard niet alleen de NVA die carnavalsprinsen of bekende carnavalisten op hun verkiezingslijst plaatste.

In 2012 had Open Vld Bart Van den Neste op de lijst staan, en die schopte het zelfs tot gemeenteraadslid. 
Adolf Ottoey, ooit drie keer kandidaat-prins carnaval, haalde het niet. Bij Vlaams Belang viel Erwin Steenhaut op, een bekende figuur in het Arendcarnaval. Lijsttrekker Michel Van Brempt hing 'vast' aan carnavalsgroep De Moikes. 
Alleen Van Brempt werd verkozen. CD&V had prins carnaval Werner Kinoo op de lijst en sp.a prins Enrico Le Clair, maar geen van beide heren raakte verkozen. 

Prins Werner verklaarde dat dat ook helemaal de bedoeling niet was. Hij wou in het Feestcomité geraken, en daarvoor moet je langs de politiek passeren. Het zijn namelijk de partijen die de leden van het comité verkiezen. Met 383 stemmen was hij trouwens - politiek gezien - kansloos. Enrico Le Clair stond trouwens al op twee lijsten. Die van de Open VLD en die van de SPA. Ook bij hem was het uiteindelijke doel het Feestcomité. Toen Enrico overstapte van de Open VLD naar de SPA kreeg hij eerst de belofte dat hij voorzitter zou worden van het comité. 
Door toedoen van Annie De Maght echter, werd deze belofte ingetrokken ('Enrico bij ons weg ? Over mijn lijk dan dat hij voorzitter wordt van het Feestcomité'). 
Nicole Ringoir werd toen aangesteld als voorzitter, en ze bleef deze functie gedurende 18 jaar uitoefenen. Enrico haalde in 2012 (op de SPA lijst) nog 327 stemmen. 

Raf kreeg uiteindelijk 1037 stemmen achter zijn naam en kwam zo dus wel degelijk in de gemeenteraad terecht. Hij zetelt daarbij onder andere ook nog in de Commissie veiligheid en de OCMW-raad, en is voorzitter van de Commissie toerisme, bevolking, burgerlijke stand, senioren, dierenwelzijn, productontwikkeling en  -beheer, onthaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten