Nieuws uit Aalst

--------- Profiesjat Prinsj Karel 'Sjalen' Van de Winkel !!! ------- 't Principoilsjte vandaug es da ge ni te veil complementen mokt en genietj van 't leiven ! - - - - - - - Covid-19 : Blijf aub toch voorzichtig en denk aan uw medemens !! - - - - - - - Deel enkel berichten van officiële bronnen om fake news te vermijden !!! - - - - - - - -

woensdag 23 oktober 2019

Prinsjen van Oilsjt : 2012 : Stefanie Daeleman

2012 Zal de geschiedenis ingaan als het jaar waar de eerste ‘roze prins(es)’ mocht verwelkomd worden.

Stephanie had toen jammer genoeg ook wel de twijfelachtige eer opnieuw enige kandidaat te zijn, na de terugtrekking van tegenkandidaat Kevin Meert (psychische problemen), waardoor het natuurlijk niet echt spannend meer was. Maar net als bij Kristof vorig jaar : ze kreeg de titel niet zomaar cadeau en moest nog steeds wel bewijzen dat ze het aan zou kunnen om een jaar lang ‘prins van Aalst’ te zijn.

De 25 jarige Stephanie was na de verkiezing meteen ook de eerste vrouwelijke kandidaat die de eer kreeg om het Ajuinenland te vertegenwoordigen tijdens de carnavalsdagen.

Officieel moest dus er nog een show en een stemming komen, maar gezien er geen tegenkandidaten waren, lag de weg natuurlijk open om de eerste "Prinses Carnaval van Aalst" te worden.

Aangezien de titel "Prinses Carnaval" echter niet bestaat in Aalst, kreeg ze dus alsnog de titel "Prins Carnaval van Aalst".

Stephanie werd zondagmorgen vroeg dus probleemloos tot Prins gekroond, als allereerste vrouw ooit. Ze behaalde een recordscore van 46 op 50 voor de theoretische proef en 88 procent op haar show.

Het was al het tweede jaar op rij dat er geen echte prinsenverkiezing was in Aalst omdat er telkens maar 1 kandidaat was. Aalst vierde dat jaar carnaval op 19, 20 en 21 februari.

De carnavalisten moesten zaterdagavond in de Florahallen lang wachten op de show van Stephanie Daeleman. Net voor ze het podium op moest, was er een elektriciteitspanne, die 10 ongeveer minuten duurde. De 25-jarige Stephanie Daeleman liet het echter allemaal niet aan haar hart komen, en met vooral een sterk finalenummer maakte ze duidelijk dat zij en zij alleen het komende carnavalsjaar zou regeren over de stad.

Drieëntwintig jaar nadat Christianne De Strooper als eerste vrouw al eens de scepter probeerde te winnen, slaagt Stephanie er uiteindelijk toch in om een vrouw aan de macht te krijgen.

Achter haar stond alweer een creatief team van decorbouwers en marketingspecialisten. Al de hele campagne was roze de kleur van Stephanie, en die zaterdag kleurden de zaal en de stad dan ook helemaal roze.

‘Het is de kleur die extra benadrukt dat ze een vrouw is, we wilden dat zo uitspelen en zijn geslaagd', aldus (toenmalige) vriend en ex-prins Tom Vermeir. Hij stond ook in voor het schrijven van haar nummers. De twee waren beiden lid van De Poipeplekkers, de enige carnavalsgroep die al twee leden tot prins verkozen zag. Een jaar later zou er zich nog een derde lid – Den Board -  in het ‘prinsenkringetje’ van de groep voegen.

De 50 vragen werden één voor een heel deskundig afgewerkt.

Naar eigen zeggen had ze zich zelf heel goed voorbereid op deze proef. In een kranteninterview beschrijft ze hoe haar moeder alle mogelijke vragen op kaartjes noteerde. "Af en toe nam ik er een uit en probeerde dan die vraag te beantwoorden," klonk het.

Ook de ruim twintig minuten durende show werd vlotjes afgewerkt. Het eerste nummer trok zich ietwat traag en moeilijk op gang. ‘Dat zing ik niet zo graag, het is geen gemakkelijk nummer’, verklaarde Stephanie, ‘maar het liedje over Nicole is wel ambiance'. Dat dat nummer inderdaad ‘ambiance’ bracht bleek uit de geëmotioneerde reacties, niet het minste van ‘ons Nicolleken’ zelf.

Met de Aalsterse versie van Narcotic van Liquido (teretete) heeft Aalst ongetwijfeld de carnavalshit van 2012 te pakken. De stem van Stefanie is niet echt 'vast' te noemen, maar een ambiancenummerke kan er steeds wel door.
De Grote Markt zou op 19 februari opnieuw echt kunnen dansen. En trouwens niet enkel in 2012. Het liedje is intussen al grijsgedraaid tijdens de volgende edities ook, en iedereen brult, huppelt en danst er graag op mee.

‘Dit is voor mij de mooiste dag uit mijn leven, iedereen heeft mij zo gesteund', reageerde Stephanie.

De nieuwe Prins Carnaval kreeg opvallend veel sympathiebetuigingen van keizer Kamiel Sergant.

Hij kreeg in juli een hersenbloeding en brak tijdens zijn revalidatie in het najaar daarenboven ook nog een heup toen hij uit zijn bed viel. Keizer Kamiel kwam, natuurlijk onder heel luid applaus, zelfs even op het podium. Zijn klassieke vraag ‘doemen voesj' werd met plezier (en vooral positief) beantwoord door de zaal.

Stephanie heeft in elk geval geschiedenis geschreven. Over haar kostuum, al dan niet met een rok, wou ze nog niets kwijt. ‘Jullie zullen het wel zien', lachte ze tot net voor de verkiezing. De Aalstenaars leefden dus lang in onzekerheid. Een rok ? Een kostuum ? Een kleedje ? Wat zou het worden ?
Uiteindelijk werd het geen rok, maar wel een prachtig prinsenkostuum, in de lijn van de vorige edities …

Even was even nog een klein opstootje tijdens het overhandigen van de scepter, toen Prins Kristof van 2011, die een heel goed rapport kreeg voor zijn regeringsjaar, in eerste instantie de scepter niet wou doorgeven.

Hij was heel geëmotioneerd en kon écht geen afscheid nemen van het kleinood. Uiteindelijk haalde zijn sympathie voor Stephanie het toch, en kreeg ze uiteindelijk toch de scepter overhandigd.  De groep van Kristof, Beschomt, gaf hem dan maar een namaakscepter cadeau. 

Op 25 februari 2013 kwam het nieuws dat Stephanie de Prinsengarde zou gaan vervoegen, met natuurlijk de primeur dat dit ook als eerste vrouwelijke lid zal zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten